Veliki plišani meda - igračka koja budi uspomene.

Vodič: Kako da brinete o svom velikom plišanom medi

Velike plišane mede su veoma umiljate i meke, te je važno da im posvetite malo pažnje, kako biste imali dugo prijateljstvo. Mede su pažnjivo i ručno napravljene, koristeći visokokvalitetne materijale i garantovano će pružiti dugi niz godina zabave. Međutim, plišanom medi će povremeno biti potrebno održavanje. Ali na koji način? Da li ih staviti u mašinu za veš? Očistiti vlažnom krpom ili maramicom? Ako niste sigurni, ne brinite! U ovom vodiču sastavili smo sve što treba da znate o brizi plišanih medvedića.

Dobrodošao kući!

Vaš nov veliki plišani meda je imao dug put do novog doma, te vam preporučujemo da mu prvo date jedan veliki zagrljaj! Možete i da skuvate opuštajuću kafu kako biste se bolje upoznali.

Da li ste znali da se plišane mede plaše mašine za veš?

Pranje

Veliki plišani meda je napravljen od različitih materijala – eko krzno, mekani pliš, poliesterska vlakna i punjenje, koji se koriste decenijama za izradu plišanih igračaka zbog njihove neuporedive nežnosti, otpornosti, izdržljivosti i toplote. Imajući u vidu da vlakna nisu životinjskog porekla, moljci neće oštetiti vaše plišane prijatelje.

Ukoliko je medi potrebno malo doterivanja nakon zajedničkih avantura, preporučujemo vam da krzno očistite belom vlažnom krpom - obojeni materijal može pustiti boju na medu, što svakako nije poželjno, pogotovo ukoliko ste odrabrali plišanog medu u beloj boji. Potom ih ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi ili na otvorenom u hladovini (nikako na direktnom jakom suncu). Ako ste u žurbi možete medu osušiti i fenom za kosu, na najnižim podešavanjima. U zavisnosti od tipa krzna mede, dodatno možete i čistim češljem da pročešljate krzno, kako biste mu vratili volumen nakon pranja.

Mrlje

Brzo reagujte kada primetite fleku ili mrlju na svom medi, jer ćete ih tako lakše izvući ih tkanine. Fleke od hrane možete utapkati toplom vodom i ubrusom ili kuhinjskom krpom. Ako je u pitanju otpornija mrlja, iskoristite mekšu četkicu za zube uz malo blagog sredstva za čišćenje, kao što je šampon za bebe, i utrljajte četkicom dok se mrlja ne skine u potpunosti.

Prašina

Sa vremena na vreme protresite svog medu i pročetkajte češljem ili gustom četkom – na ovaj način ćete efikasno skinuti prašinu sa mede, a krzno će u svakom trenutku izgledati luksuzno, kao prvog dana. Ako je meda neko duže vreme sedeo u uglu sobe, najefektivnije ćete skinuti prašinu usisivačem. Ukoliko je moguće smanjite jačinu vakuuma na minimum i prekrijte otvor usisivača gazom ili najlonkama. Usisajte celog medveda i povratite krznu originalni sjaj!

Kako pripremiti plišanog medu za zimski san?

Skladištenje

Ako u nekom trenutku treba da odložite svog velikog plišanog medu, nemojte ga stavljati u plastičnu kesu koja ne propušta cirkulaciju vazduha. Na taj način meda ne može da diše, što može dovesti do stvaranja vlage i buđi. Preporučujemo da ga zavijete u pamuk, na primer stari beli čaršav koji će služiti kao omotač za medu. Operite čaršav, isperite ga dvaput da uklonite eventualne ostatke deterdženta i ostavite da se u potpunosti osuši. Zamotajte medu, ubacite par glavica belog luka koje će mirisom odbijati bube, a potom odložite na suvo, tamno mesto podalje od vlage, prašine i ekstremnih temperatura. Ako imate manjeg plišanog medu, možete ga umesto čaršafa upakovati i u dobro zatvorenu papirnu kesu.

Sunce

Držite vašeg medu podalje od direktnog sunca. Sunčeva svetlost može da izbledi medino krzno. Izbegavajte duže izlaganje suncu i pronađite tamno mesto u sobi za medu kada on nije u upotrebi. Odeća krojena za medu može pomoći u zaštiti krzna, a takođe će učiniti da meda izgleda veoma moderno!

Ti + Meda = ♥

Veliki plišani meda će biti vaš veran prijatelj, te najvažniji predlog koji imamo za vas je da ne zaboravite da volite vašeg plišanog medu i uživate u njegovom društvu. Ako se pojavi rupica ili ogrebotina od sve te ljubavi, sredite je odmah kako se ne bi povećala! Ako niste stručni sa iglom i koncem, odnesite ga kod specijaliste – kod mame ili bake!

Šta Vam je potrebno?

Vaša korpa