Veliki plišani meda - igračka koja budi uspomene.

Muzej plišanih meda

“Ostrvo medvedića” je muzej posvećen plišanim medama u Pataji, na Tajlandu.

muzej plišanih meda

Većina tajlanđana voli da fotografiše mesta koja posete kako bi “uhvatili” trenutak I upravo to je inspirisalo osnivača da stvori atrakciju za sve turiste. “Potraga za blagom sa Plišanim Medom” postao je koncept samog muzeja. Već na samom ulazu mogu se videti velika figura mede, a sam muzej je dizajniran kao brod u obliku zmaja koji je podeljen na 12 zona:

Zona Inka

Zona predstavlja kulturu Carstva Inka. Medvedići su obučenu u tradicionalne nošnje inka. Posetioci pre zone 2 prolaze kroz lava pećinu koja simuliše atmosferu erupcije.

Zona Dinosaurusa

Skuplture velikih dinosaurusa, primitivnih životinja koje su dominirale ekosistemom naše planete pre 165 miliona godina, a izumrli su pre 65 miliona godina

Zona Fosila

Zona simuliše pronalaženje dinosaurusa. Prostran prostor je ukrašen plišanim medama koji iskopavaju skelet dinosaurura, a ima i peščani pod kako bi posetioci mogli zajedno da uživaju u iskopavanju.

muzej plišanih meda

Afrička zona

Zona koja simuliše atmosferu afrike. Nalik safariju, mnogo igračkica raznih životinja u džipu spremni su da povezu posetioce na avanturu.

Zona "na dnu mora"

Scene mora i fantastičan vodeni svet.

Zimska zona

Maketa Igloa – fenomenalne ledene kupole, kuće Eskima na Severnom Polu. Unutar pećine postoje replike dela raznih poznatih umetnika, te možete videte čuvenu “Tajnu večeru” Leonardna Da Vinčija u stilu plišanih meda. U zoni se nalazi i Deda Mrazov gradić.

muzej plišanih meda

Svemirska zona sa superherojima

Simuliše atomosferu svemira, a ukrašena je mnogim medvedićima obučenim u poznate likove – Ratovi Zvezda, Betmen, Supermen i drugi.

Zona snova i bajki

Nalik sceni iz dečijih knjiga – uživajte sa svojom porodicom u kućici na drvetu Petra Pana, poklonite ružu Malom Princu ili spasite Medu Crvenkapu od Vuka!

Kineska zona

Dekorisana medvedićima obučenim u tradicionalnu kinesku odeću.

muzej plišanih meda

Evropska zona

Slikajte se sa prepoznatljivim britanskim vojnicima, ili doživite romantičan trenutak u Parizu sa svojim partnerom.

Zona zabave

Nasmejte se i zabavite se uz zanimljive medvediće.

Umetinička zona

Obiđite umetnička dela mnogih poznatih slikara u novom obliku.

muzej plišanih meda

Nakon posete muzeju možete svratiti u suvenirnicu I kupiti plišanog medu za uspomenu ovom neverovatnom mestu – od majušnih igračaka do ogromnih, visine po nekoliko metara. Zamislite samo horde turiste, obožavatelja plišanih meda, kako čekaju da uđu u ovaj muzej. Da li biste želeli da ste na njihovom mestu? Mi da!

Šta Vam je potrebno?

Vaša korpa